Met als boegbeeld Wim OpbrouckVanaf 1 mei t/m 9 mei 2021 zal de stad Gent in het teken staan van Floraliën. De iconische locatie Floraliënhal in het Citadelpark – vormt 10 dagen lang het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars. 


Om de nieuwe, frisse aanpak van de volgende editie van de Floraliën te illustreren, deden we een beroep op Wim Opbrouck. Hij verloor zijn hart volledig aan de stad Gent en drukte in het verleden duidelijk zijn stempel op het leven in onze stad. 

Die liefde voor Gent staat ook symbool voor het campagnebeeld van het thema ‘Het Paradijs, mijn wereldse tuin’. 

Van natuur naar cultuur, biodiversiteit, groen in de stad en de klimaatverandering vormen de vier grote pijlers van Floraliën 2021. 

De 36e editie van Floraliën gaat terug door in de vertrouwde gebouwen van ICC, Floraliënhal en het Kuipke. Het Citadelpark is het grootste park en de groene long van Gent. Ontdek op deze site welke symbolische betekenissen bloemen en planten al jaren hebben. In verschillende green- en conceptrooms kan je al jouw zintuigen aan het werk zetten om bloemen en planten te (her)ontdekken.