Lezingen

Floraliën 2020 Kookanje

Lezing Nele Ghyselen van Little Green Stories

Je komt te weten hoe het komt dat kamerplanten plots hip zijn, wat de laatste trends zijn en hoe je een kamerplant op een originele manier kunt integreren in je woonruimte.
Is je interesse gewekt?

Wanneer
► zondag 3 mei | 16u -  18u

Lezing Paul Van den Bremt

Paul Van den Bremt, een bioloog met een zwak voor planten, ontdekte 75 soorten planten in het Lam Gods. Het middenpaneel van dit iconische schilderij toont een paradijselijke middeleeuwse tuin vol symboliek, een weelderig decor van planten en bloemen. Samen met apothekeres Hilde Van Crombrugge ging hij op zoek naar de betekenis en de symboliek van deze flora. Paul Van den Bremt neemt de aanwezigen mee op een botanische uitstap door de wereld van de gebroeders van Eyck tijdens de late middeleeuwen.


Doelgroep

Wanneer
► zaterdag 9 mei | 14u - 16u

Floraliën 2020 LoS

Lezing Laurent Bernaert

Biodiversiteit als basis voor een gezonde tuin

Benieuwd naar hoe je je tuin gezond moet houden? Dan is deze lezing van Laurent Bernaert iets voor jou. Een tuin is een complexe samenleving van vele organismen. Klein of groot, ondergronds of bovengronds, ze hebben allemaal hun nut. Wanneer je ergens een schakel wegneemt heeft dat invloed op de verdere ontwikkeling van die plaatselijke kleine samenleving. Juist daarom is het zo belangrijk om gericht en met de juiste middelen of nuttige organismen in te grijpen of te corrigeren waar nodig. Het doel hiervan is het nastreven van voldoende hoge efficiëntie maar met een geringe impact op de biodiversiteit.


Wanneer
► zondag 3 mei | 14u - 16u

Floraliën 2020 LoS

Lezing Johan Deblaere - Voordracht eetbare bloemen

Het klimaat verandert… Wat met onze siertuin? Klimaatopwarming… Het woord van het jaar. Hoe moeten wij als tuinbezitters hiermee omgaan? Of kunnen we juist helpen met onze tuin en beplanting om de opmars van het klimaat af te remmen? Plantenkeuze, materiaalkeuze, levenswijze, waterbenutting,… Er wacht ons een grote uitdaging. Of is dit allemaal fake news? Dit zeer interessante en actuele thema zal toegelicht worden door Alex Vandenhove. Hij zal op basis van zijn rijke ervaring de nodige tips delen om deze uitdaging op een goede manier aan te gaan. 

Wanneer
► vrijdag 8 mei | 14u - 16u

Floraliën 2020 LoS

Op de eerste rij bij Alex Vandenhove van Tuinhier

Het klimaat verandert… Wat met onze siertuin?
Klimaatopwarming… Het woord van het jaar.
Hoe moeten wij als tuinbezitters hiermee omgaan?
Of kunnen we juist helpen met onze tuin en beplanting om de opmars van het klimaat af te remmen?
Plantenkeuze, materiaalkeuze, levenswijze, waterbenutting,…

Er wacht ons een grote uitdaging.
Of is dit allemaal fake news?
Dit zeer interessante en actuele thema zal toegelicht worden door Alex Vandenhove. Hij zal op basis van zijn rijke ervaring de nodige tips delen om deze uitdaging op een goede manier aan te gaan. 

Wanneer
► vrijdag 8 mei | 14u - 16u